Samon uses cookies

We use cookies to gather valuable information that helps us improve our website and our business.

Privacy Policy
Samon hero image

Sales Manager Sweden

FÖRETAGET
SAMON AB ägs av en nordisk investeringsfond med fokus på långsiktig hållbar tillväxt. SAMON är ett globalt välrenommerat tillverkningsföretag för detektering av köldmediegas strax söder om Malmö i VellingeSales Manager Sweden SAMON 2022_06_21. SAMON AB grundades 1990 och har sedan starten arbetat med gasdetektering, främst för kylindustrin men även inom andra områden där skadliga eller farliga koncentrationer av gaser kan förekomma. Ett exempel på användningsområde utanför kylbranschen är behovsstyrd ventilation för garage.
SAMONs gasdetektorer för kylapplikationer används både för landbaserade och maritima applikationer. Sedan starten har SAMON levererat mer än 300 000 detektorer till kyl- och HVAC industrin globalt, vilket gör oss till en av de ledande tillverkarna över hela världen.
Företaget har mer än 85% av sin försäljning utanför Sverige. Bland kunderna finns företag som Unilever, Nestlé, Johnson Controls, Beijer Ref, Carlsberg, Coca Cola och Arla Foods.
SAMON utvecklar och tillverkar produkterna i en specialanpassad fabrik och vi lägger stor vikt vid att alltid leverera högsta kvalitet för att möta eller överträffa våra kunders förväntningar.
Sedan några år har vi ökat och mångdubblat försäljningen, just nu är vi inne i en extra spännande period då kraven skärps inom kylbranschen vilket ställer allt tätare krav på användningen av våra produkter.
SAMON är idag verksam genom kunder och leverantörer i stora delar av världen och en stor anledning till vår framgång kommer från att vi sätter högt värde på mångfald och ser därför gärna sökande med en varierad typ av bakgrund och erfarenheter.

 

POSITION
Du har erfarenhet av försäljning och letar efter en långsiktig och utvecklande karriärmöjlighet. Du kommer att vara ett av våra viktiga ansikten på den internationella arenan. Du är geografiskt ansvarig för Sverige där du kommer att etablera och underhålla både nya och befintliga relationer och kommer att rapportera till vår försäljningsdirektör. Huvuduppgiften är att utveckla verksamheten och nå uppsatta mål. Offert, support och teknisk utbildning är en stor del av din dagliga verksamhet. Arbetet består oftast av att guida befintliga distributörer men även installatörer & konsulter att välja rätt produkter för rätt applikation ur ett tekniskt & regulatoriskt perspektiv. Se till att lokala och internationella bestämmelser som bestämmer hur, när och var dessa system ska byggas uppfylls.
Köldmediedetektering är fortfarande inte en mogen kunskap inom branschen och därför finns det ett behov av utbildning och utbildning. Föreläsningar och seminarier med presentationer är en naturlig del av arbetet.
Hitta och fånga möjligheterna och förverkliga genom professionalism tillsammans med vårt engagerade back-office-team i Sverige. Du är redo att lära dig och samarbeta och gå den extra milen för att få saker att hända.
De primära ansvarsområdena är följande:
– Offert och försäljning inom det geografiska området
– Stötta och utbilda våra befintliga kunder både tekniskt och kommersiellt.
– Utveckla nya försäljningskanaler i det geografiska området.
– I samråd med försäljningsdirektören, ta fram en marknadsplan.
– Budgetansvar för det geografiska området
– Äga och driva marknadsevenemang tillsammans med lokala partners.

 

KANDIDATEN
Kvalifikationer och personliga egenskaper:
– Du är en nyfiken person med en positiv attityd och en riktig ’jägare’-anda.
– Tekniskt intresserad och vill lära sig mer.
– Ta ord till handling.
– Motsvarande position tidigare, Key account, Business development
– självgående, kan arbeta självständigt, kommunicera med alla nivåer i organisationen och externt hos kunden.
– Erfarenhet av elautomation eller Kyla/VVS
– Flexibel och kan hålla koll på flera projekt samtidigt.
– Serviceinriktad och välorganiserad
– God presentations förmåga
– Behärskar engelska flytande i tal och skrift.
– Kunnig inom Microsoft Office
– Erfarenhet från B2B
– Resa 75 dagar per år
Meriterande
– Referenser och meritlista på relevanta tidigare uppnådda mål

 

UTBILDNING
– Försälnings utbildning, MBA
– Ingenjörsexamen med inriktning el.
– Elautomation på gymnasienivå

 

VI ERBJUDER
Vi ger dig ett stimulerande, utvecklande samt självständigt arbete inom ett företag under expansion.
SAMON är övertygad om att fantastiska resultat kommer från fantastiska människor. På grund av detta har vi blivit certifierade av Great Place to Work, med ambition om att skapa Sveriges bästa arbetsplats inom små- och medelstora företag.
I förlängningen kommer denna position innebära möjligheter till personlig utveckling och nya ansvarsområden.

 

ANSÖKAN
Sök så snart som möjligt, senast 5 augusti, så vi vill gärna ha din intresseanmälan med bifogat CV omgående. Då vi löpande utvärderar de ansökningar vi får in och tilldelar tjänsten så snart vi hittat rätt person vill

 

 

 

Apply for the position

Send in your information and we will reach out to you as soon as possible.

Questions?

Contact us