Samon uses cookies

We use cookies to gather valuable information that helps us improve our website and our business.

Privacy Policy
Samon hero image

Teknisk projektledare

FÖRETAGET
SAMON AB ägs av en nordisk investeringsfond med fokus på långsiktig hållbar tillväxt. SAMON är ett globalt välrenommerat tillverkningsföretag för detektering av köldmediegas strax söder om Malmö i Vellinge. SAMON AB grundades 1990 och har sedan starten arbetat med gasdetektering, främst för kylindustrin men även inom andra områden där skadliga eller farliga koncentrationer av gaser kan förekomma. Ett exempel på användningsområde utanför kylbranschen är behovsstyrd ventilation för garage.
SAMONs gasdetektorer för kylapplikationer används både för landbaserade och maritima applikationer. Sedan starten har SAMON levererat mer än 300 000 detektorer till kyl- och HVAC industrin globalt, vilket gör oss till en av de ledande tillverkarna över hela världen.
Företaget har mer än 85% av sin försäljning utanför Sverige. Bland kunderna finns företag som Unilever, Nestlé, Johnson Controls, Beijer Ref, Carlsberg, Coca Cola och Arla Foods.
SAMON utvecklar och tillverkar produkterna i en specialanpassad fabrik och vi lägger stor vikt vid att alltid leverera högsta kvalitet för att möta eller överträffa våra kunders förväntningar.
Sedan några år har vi ökat och mångdubblat försäljningen, just nu är vi inne i en extra spännande period då kraven skärps inom kylbranschen vilket ställer allt tätare krav på användningen av våra produkter.
SAMON är idag verksam genom kunder och leverantörer i stora delar av världen och en stor anledning till vår framgång kommer från att vi sätter högt värde på mångfald och ser därför gärna sökande med en varierad typ av bakgrund och erfarenheter.

 

BEFATNINGEN
Du kommer att vara en nyckelperson i solution sales teamet, ansiktet utåt mot våra kunder. Du kommer ansvara för att leverera sammansatta system och lösningar till befintliga och nya kunder runt om i Sverige. Projekt eller uppdrag utomlands kan också bli aktuellt. SAMON har lång erfarenhet av systemförsäljning men har valt att prioritera denna del av verksamheten och det kommer finnas stort utrymme att sätta tonen eller påverka struktur och strategi för att uppnå de uppsatta målen.
I rollen som projektledare får du ta ett helhetsansvar för de projekt du tilldelas och du driver dem från start till mål. Du ansvarar bland annat för kalkyl, budget, tidsplan, planerar interna resurser, inköp och planering av externa resurser och dokumentation.
Projekten varierar i storlek och tar alltifrån dagar till några veckor att genomföra, det är både nya anläggningar och viss del modernisering eller uppdatering av befintliga gaslarmssystem. Du kommer ha flertalet projekt igång samtidigt i olika faser, du är spindeln i nätet och har kontakt med konstruktörer, skåpsbyggare, installatörer, idrifttagare och servicetekniker.
Du kommer även vara en del av vår tekniska support och bistå med teknisk hjälp och guidning till kunder, installatörer och kyltekniker. Du kommer arbeta i grupp men också självständigt med stort eget ansvar där resande och övernattningar kan förekomma i begränsad omfattning.
Som person är det viktigt att du kan gå in i en ledande roll med mycket ansvar. Du är kommunikativ, affärsmässig och har en stark samarbetsförmåga. En stor del av rollen är just kommunikation med människor, både i egen organisation, mot externa leverantörer och kunder vilket betyder att du måste vara lyhörd och lösningsorienterad på ett konstruktivt och långsiktigt sätt.

 

KANDIDATEN
Kvalifikationer och personliga egenskaper:
– El-teknisk bakgrund inom styr/regler/automation, gärna inom kyla.
– Entreprenadjuridik
– Kunna läsa och förstå ett el-schema och mekaniska ritningar
– Social, serviceinriktad samt strukturerad
– Flexibel och ha en förmåga att hålla i flera bollar i luften samtidigt
– Behärskar både svenska och engelska flytande i tal och skrift
– Behärska digitala projektplaneringsverktyg
– Kunna vara på resande fot i några dagar i rad på uppdrag
– Kunna ta stort eget ansvar och leda interna och extern resurser
Har ca 5-10års erfarenhet av liknande arbete som projektledare
Meriterande
– ELproCAD eller motsvarade
– Programmeringskunskap
– Jobbat som installatör i industriell miljö

 

UTBILDNING
Teknisk inriktning tex Kyla, El-Automations, styr-regler utbildning (gymnasial)

 

VI ERBJUDER
Vi ger dig ett stimulerande, utvecklande samt självständigt arbete inom ett företag under expansion.
SAMON är övertygad om att fantastiska resultat kommer från fantastiska människor. På grund av detta har vi blivit certifierade av Great Place to Work, med ambition om att skapa Sveriges bästa arbetsplats inom små- och medelstora företag.

 

ANSÖKAN
Sök så snart som möjligt, senast 5 augusti, så vi vill gärna ha din intresseanmälan med bifogat CV omgående. Då vi löpande utvärderar de ansökningar vi får in och tilldelar tjänsten så snart vi hittat rätt person vill vi gärna ha din ansökan med personligt brev och CV så snart som möjligt. Skicka din ansökan via e-postadressen nedan.

Teknisk projektledare 2022_06_14

Apply for the position

Send in your information and we will reach out to you as soon as possible.

Questions?

Contact us